RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyrot for norske pilegrimer

Kaba i Mekka
Kaba i Mekka (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
300 norske muslimer på pilegrimsreise til Mekka ventet forgjeves på charterflyet hjem. I stedet måtte saudiarabiske myndigheter gripe inn og ordne hjemreise.

Pilegrimsreisen Hajj ble ikke helt som forventet for 300 norske muslimer, opprinnelig fra Pakistan, Somalia, Irak og Nord-Afrika. Etter å ha ventet og ventet, først innlosjert på hotell og deretter på flyplassen Madina Mowara vest i Saudi Arabia, måtte gruppen innse at det egyptiske charterselskapet hadde sviktet dem. Alle hadde de betalt 17.000 kroner hver for tur-retur reise og opphold under pilegrimsreisen til Mekka, men på hjemveien ble de overlatt til seg selv. Reiselederne kunne ikke hjelpe, og hjemme ventet bekymrede familiemedlemmer.

Kommer torsdag?
Natt til torsdag fikk TV 2 Nettavisen opplyst at pilegrimene omsider var på vei hjem. Da hadde myndighetene i landet grepet inn og sørget for transport med Saudi Airline. Ifølge de siste opplysningene dro gruppen fra Suadi Arabia klokken 0230 i natt norsk tid, og er ventet til Norge i formiddag.

Sarmad Mohammad, iraker bosatt i Oslo, forteller at gruppen først fikk vite at det egyptiske charterflyet var på vei. Men onsdag ettermiddag kom beskjeden om at de måtte dra til flyplassen og i stedet vente på at saudi-arabiske myndigheter skulle ordne fly.

Bekrefter
Førstesekretær ved Saudi Arabias ambassade i Stockholm, Saud Al-Enze, bekrefter flyrotet overfor TV 2 Nettavisen.

- Dette er trist for dem. Vi har gitt over 700 pilegrimer visum for å delta i Hajj i år. Men bare denne gruppen som skulle reist med egyptisk charterfly har opplevd problemer, sier Saud Al-Enze og opplyser at svenske og danske pilegrimer ble fløyet hjem med Saudi Airline tirsdag.

De norske pilegrimene var også kraftig forsinket ved avreise fra Gardermoen 13. januar. 15 timer etter oppsatt skjema lettet flyet til Saudi-Arabia. Reisen skjer i regi av norske islamske foreninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere