*Nettavisen* Nyheter.

Flystyrten er en gåte

Ingen vet foreløpig hva som skjedde da Bellviews Boeing 737 styrtet og 117 ble drept i helgen. Se bildene fra krasjstedet.

24.10.05 08:20

Vridde metalldeler, sønderreven bagasje og lemlestede menneskekropper preger fortsatt ulykkesstedet 50 kilometer nord for Lagos i Nigeria.

På grunn av dårlig vær ble flyvraket funnet først tolv timer etter at det styrtet. Først nærmere et døgn etter ulykken var hjelpemannskaper fremme ved stedet. Da var det ingen tegn til overlevende, melder Ap.

Forsvant fra radaren
Flyet hadde akkurat tatt av fra flyplassen i Lagos i Nigeria da det forsvant fra radarskjermene litt før midnatt norsk tid natt til søndag.

117 mensker var ombord i Boeing 737-maskinen som eies av det private, nigerianske selskapet Bellview.

Selskapet regnes som et av de sikreste i Nigeria, og har i løpet av sine ti år i luften aldri opplevd en styrt.

Slått ut av lyn?
Det er foreløpig helt uklart hva som er årsaken til styrten, men det er ingen ting som tyder på at flyet er utsatt for en terrorhandling. I stedet jobber etterforskerne ut fra en teori om at flyet kan ha mistet kontrollen i det dårlige været lørdag.

- Været var ikke så veldig ille, men det var lyn på himmelen. Et fly som treffes av lyn, kan miste kontrollen, sier Fidelis Onyenyiri, sjef for luftfartsmyndighetene i Nigeria.

Statlig, nigeriansk radio rapporterer ifølge Ap at pilotene slo alarm like før flyet forsvant fra radaren.

Flyets ferdsskriver er ikke funnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag