Flytaxien er her

Taxi med vinger er ikke lenger ren science fiction.

22.06.05 15:38

At enkelte selskaper skaffer toppsjefene privatfly til reiser er ikke noe nytt. Det nye ved den kommende flygende taxien er at den skal være av en så lett type at den skal gjøre flyreiser like enkle som det å hoppe inn i en taxi.

Flyene skal etter planen ha mellom tre og seks seter, og blir dermed mindre og lettere enn selv vanlige selskapsfly. De er også langt billigere og kan lande på kortere rullebaner.

Nå jobber selskaper som Dayjet med å gire opp taxitilbudet til å gjelde flygende transportmidler. Tilbudet skal foreløpig gjelde for korte forretningsreiser, melder BBC.

Blant annet Nasa har i en lang rekke år har forsket på teknologi som vil gjøre det mulig å opprette et flytaxi-tilbud. Inntil nå har flytaxier blitt ansett som et ulønnsomt prosjekt på grunn av produksjonskonstnadene.

Ifølge BBC er det ledende firmaet i bransjen Eclipse Aviation. Selskapet har fått inn over to tusen bestillinger på sine fem eller seks-seters Eclipse 500-fly. Godkjenning fra myndighetene er forventet i 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.