RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyterrorister for retten i 2008

Sist oppdatert:
De åtte som er mistenkt for å ha villet sprenge fly på vei til USA vil ikke stilles for retten før i 2008, uttalte britiske påtalemyndigheter mandag.

Ingen av de åtte ba om å løslates mot kausjon ved et kort rettsmøte i Storbritannia mandag, og de ble brakt tilbake til varetekt.

Aktor Colin Gibbs sa til retten at det ikke vært aktuelt med en rettssak før i januar 2008, og at saken trolig ville starte opp rundt påske.

De tiltalte er Tanvir Hussain (25), Umar Islam (28), Arafat Khan (25), Ahmed Abdullah Ali (25), Ibrahim Savant (25), Waheed Zaman (22), Assad Ali Sarwar (26) og Adam Khatib (19).

Alle er siktet for å ha planlagt drap og terrorisme.

Seks av de mistenkte stammer fra Øst-London. To av dem er fra forstadsområdet High Wycombe, nordvest for byen.

Påtalemyndigheten hevder gruppen planla å detonere improviserte bomber på opptil ti fly.

Totalt har 15 mennesker blitt siktet. Fem av dem har blitt løslatt, og etterforskerne har frist til onsdag med å forhøre fem andre, melder AP.

Dette er første gang britisk politi har brukt sine nye, utvidede fullmakter, som lar dem holde terrormistenkte i 28 dager før de på tiltales eller løslates.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere