RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytrafikk åpnet til Beirut

Sist oppdatert:
20 fly landet mandag i Beirut – til tross for den israelske blokaden.

Det første flyet – et Airbus 320 fra Qatar Airways - landet på flyplassen i Beirut mandag morgen, og hadde 142 passasjerer, ifølge Associated Press.

I alt 20 fly landet i Beirut mandag. Blant disse var de første passasjerflyene som har landet i Libanon etter at krigen brøt ut.

Ifølge en talsmann for den israelske hæren var flyvingen koordinert med Israel, og flere flyvinger mellom Doha og Beirut skal være i vente.

Krigen mellom den militante, libanesiske gruppen Hizbollah og Israel har ødelagt store deler av Libanons infrastruktur, men rullebanene ved den internasjonale flyplassen i Beirut er nå reparert.

Siden krigens slutt 14. august har Israel kun tillatt de to flyselskapene Royal Jordanian Airlines og Middle East Airlines (MEA) å operere med et begrenset antatt internasjonale flighter til og fra Beirut gjennom den jordanske hovedstaden Amman.

MEA har nå 80 flyvinger i uka, mot 130 ukentlige flyvninger før krigen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere