Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytrafikken går som normalt etter vulkanutbrudd på Bali

En kvinne bærer ved på Bali. I bakgrunnen stiger typisk aske og røyk etter utbrudd opp fra vulkanen Agung. Illustrasjonsfoto: Firdia Lisnawati / AP / NTB scanpix
En kvinne bærer ved på Bali. I bakgrunnen stiger typisk aske og røyk etter utbrudd opp fra vulkanen Agung. Illustrasjonsfoto: Firdia Lisnawati / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Flytrafikken skal ikke være påvirket av at Agung-vulkanen på turistøya Bali i Indonesia søndag hadde et utbrudd med røyk og aske 700 meter opp i lufta.

Ifølge Indonesias geologiske institutt varte utbruddet i tre minutter søndag morgen lokal tid, der vulkanen Agung spydde ut hvite skyer med røyk og aske mer enn 700 meter opp i lufta.

Beredskapsnivået for vulkanen blir opprettholdt på nest høyeste nivå, så utbruddet medfører ikke ytterligere evakueringer, men det er fremdeles faresone i en radius på fire kilometer fra midten av krateret på den 3.030 meter høye vulkanen.

Talsperson Arie Ahsanurrohim ved den internasjonale flyplassen Ngurah Rai opplyser søndag formiddag at flytrafikken går som normalt.

Det er bare en drøy uke siden vulkanen Anak Krakatoa i Sundastredet hadde et utbrudd som medførte en kollaps og deretter en tsunami, noe som medførte minst 431 dødsfall.

Agung-vulkanen på Bali har periodiske askeutslipp fra vulkanen, både med og uten å berøre flytrafikken til og fra den populære turistøya.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!