RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyttet fra New York til Malmø: - Det er verre her


Politiet sperret av Drottninggatan i et område i nærheten av rettsbygningen i Malmö, etter at flere ble skutt mandag kveld.
Politiet sperret av Drottninggatan i et område i nærheten av rettsbygningen i Malmö, etter at flere ble skutt mandag kveld. Foto: Johan Nilsson (TT/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tre menn ble skutt og drept utenfor en internettkafé i Malmö mandag kveld. Ytterligere tre er såret.

To av ofrene døde i løpet av de første timene etter skytingen. Tirsdag morgen kom beskjeden om at en tredje mann er drept.

Meldingen om skuddene utenfor en internettkafé kom like etter klokken 20 mandag kveld. Folk som bor i nabolaget er rystet over den siste hendelsen.

- Verre i Malmø enn i New York

Forsker Martin Schain, som er tilknyttet Rigshospitalet i København , har nylig flyttet fra New York til Malmø. Han var vitne til skyteepisoden i Drottninggatan i Malmø sentrum mandag.

- Jeg følte meg aldri utrygg der (New York red.anm.). Det er verre her i Malmø. Vi er jo ute og går med barnevognen rett der hvor det skjedde, sier 37-åringen til avisen Sydsvenskan.

Schain og familien bor over internettkafeen hvor skytingen fant sted ved 20-tiden mandag kveld. Han var midt oppi oppvasken da de første skuddene ble avfyrt.

- Jeg trodde først det var stilas som hadde veltet. Man tror jo ikke at det kan være automatvåpen, sier han.

Politiet: - Gjengrelatert

Politiet opplyser tirsdag formiddag at skytingen var gjengrelatert.

Samtlige av de seks som ble skutt, var kjenninger av politiet. De var gjengmedlemmer i Malmö, opplyser det svenske politiet på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Drapsofrene var menn på henholdsvis 19, 27 og 29 år. Ytterligere tre menn med en alder på 21, 30 og 32 år er skadd.

Politiet har foretatt avhør, men poengterer at ingen er pågrepet etter skytingen på åpen gate mandag kveld.

- Det har pågått et intensivt etterforskningsarbeid i natt, men det er foreløpig ikke noen mistenkte eller pågrepne i saken, sier pressetalsmann for det svenske politiet, Kim Hild.

Jakter mørk bil

Politiet er på jakt etter en mørk bil som skal ha forlatt åstedet i høy fart, ifølge Aftonbladet.

- Én eller flere har enten skutt fra en bil eller et fast sted mot personer som befant seg utenfor internettkafeen, sa Thomas Paulsson i Malmö-politiet mandag kveld.

Politiet sperret av Drottninggatan i et område i nærheten av rettsbygningen i Malmö. Det ble også utplassert politi på akuttavdelingen på sykehuset i byen, dit ofrene ble brakt.

19-åring drept

Noen timer etter skytingen opplyste politiet at en 18-åringen hadde dødd av skadene på sykehuset. Tirsdag morgen korrigerte politiet alderen til 19 år. Like over midnatt var det bekreftet at en 29-åring var død, skriver Aftonbladet.

Politiet vil ikke ut med nærmere detaljer om hva som har hendt og hvem som er skutt, men sier det ikke er grunn til bekymring for publikum. De etterforsker saken som drap og drapsforsøk.

Titalls skudd

En mann som bor i nærheten, sier til Aftonbladet at det hørtes ut som det ble løsnet mellom 15 og 20 skudd med automatvåpen.

Politiet kunne tirsdag morgen verken bekrefte eller avkrefte at det var blitt brukt automatvåpen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere