RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-ansatt sparket etter sexanklager

Sist oppdatert:
FN-styrken Monuc i Kongo har sparket eller permittert tolv av sine sivile ansatte i forbindelse med den pågående etterforskningen av sexovergrep mot mindreårige.

Til sammen har Monuc etterforsker 17 personer. Tre av dem er frikjent på grunn av manglende bevis, mens en fjerde fortsatt er under etterforskning, opplyser FN-talsmann Fred Eckhard, ifølge Aftonbladet, som siterer AFP.

Av de øvrige 13 er en avskjediget og stilt for retten i Frankrike. En har sagt opp frivillg, for å slippe disiplinær forfølgelse, mens seks er permittert uten lønn. Fem er overført til FNs utviklingsprogram, UNDP.

FN slo i februar fast at FN-soldatene i Kongo ikke har lov til å ha seksuelle relasjoner med lokalbefolkningen, etter at det ble lagt fram en rapport som viste at FN-ansatte hadde utnyttet jenter og kvinner seksuelt.

I de siste årene har FN etterforsket 150 anklager mot 50 soldater etter påstander om seksuelle overgrep og gjengvoldtekter. Barn helt ned til 12-13-årsalderen har fått melk, egg og småpenger i bytte mot sex.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere