RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN: Ekstrem fattigdom kan utryddes på én generasjon

Ifølge FN skal én milliard mennesker ha blitt løftet ut av ekstrem fattigdom. – Tusenårsmålene har blitt historiens mest vellykkede anti-fattigdomsbevegelse, sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon.
Ifølge FN skal én milliard mennesker ha blitt løftet ut av ekstrem fattigdom. – Tusenårsmålene har blitt historiens mest vellykkede anti-fattigdomsbevegelse, sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mer enn én milliard mennesker er løftet ut av ekstrem fattigdom siden 1990, viser fremdriftsrapporten for FNs tusenårsmål.

– Ved å se på den gjennomgående og konsistente framgangen vet vi nå at ekstrem fattigdom kan utryddes i løpet av ytterligere én generasjon, sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon, som la fram rapporten under sitt besøk på Utdanningstoppmøtet i Oslo mandag.

FNs generalsekretær Ban Ki-Moon.

– Tusenårsmålene har blitt historiens mest vellykkede anti-fattigdomsbevegelse. Det vil bli et springbrett til de nye bærekraftsmålene som skal vedtas i år, sier Ban.

Hovedbudskapet i rapporten er at tusenårsmålene i stor grad har vært en suksess. Men framgangen har vært ujevnt fordelt, og millioner av de fattigste og mest vanskeligstilte menneskene blir værende igjen.

– Rapporten bekrefter at den globale innsatsen for å nå målene har reddet millioner av liv og forbedret levekårene for enda flere millioner av mennesker, sa Ban Ki-moon under den offisielle lanseringen av en ny framdriftsrapport om arbeidet med tusenårsmålene mandag.

– Vår innsats viser at det virker å sette seg mål, sa han.

Ban uttalte seg via videolink fra Oslo, der han mandag har deltatt på en utdanningskonferanse sammen med blant andre statsminister Erna Solberg (H) og Rwandas president Paul Kagame.

Ifølge Ban blir 2015 et skille for menneskeheten. Han viste til at fristen for å nå tusenårsmålene utløper i år, samtidig som verdens ledere i september skal vedta et nytt sett med bærekraftsmål som skal erstatte tusenårsmålene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere