RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN: Flere barn brukes i selvmordsangrep Nigeria

Kvinner og barn har blitt brukt som selvmordsbombere nordøst i Nigeria oftere i løpet av årets fem første måneder enn i hele fjor, ifølge FNs barnefond UNICEF.

I hele 2014 ble det registrert 26 selvmordsangrep nordøst i Nigeria, mot 27 angrep så langt i år. I minst 75 prosent av hendelsene har kvinner og barn blitt brukt til å utføre angrepene, ifølge organisasjonen.

– Barn tilskynder ikke disse selvmordsangrepene – de blir bevisst brukt av voksne på den mest forferdelige måten, sier UNICEF-representant i Nigeria, Jean Gough.

Jenter og kvinner har blitt brukt til å detonere bomber eller eksplosiver som de har fått festet til kroppen, i folksomme områder som markeder og busstasjoner.

Siden juli 2014 har det blitt registrert ni selvmordsangrep som involverte barn mellom anslagsvis sju og 17 år – alle av dem jenter. Jentenes identitet og eksakte alder har ikke latt seg verifisere ettersom opplysningene i hovedsak er basert på øyevitner.

Rundt 743.000 barn har blitt drevet på flukt i de tre mest voldsrammede delstatene i Nigeria, og antall enslige barn kan være så mange som 10.000, ifølge UNICEFs anslag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere