*Nettavisen* Nyheter.

FN: Flere barn brukes i selvmordsangrep Nigeria

Kvinner og barn har blitt brukt som selvmordsbombere nordøst i Nigeria oftere i løpet av årets fem første måneder enn i hele fjor, ifølge FNs barnefond UNICEF.

I hele 2014 ble det registrert 26 selvmordsangrep nordøst i Nigeria, mot 27 angrep så langt i år. I minst 75 prosent av hendelsene har kvinner og barn blitt brukt til å utføre angrepene, ifølge organisasjonen.

– Barn tilskynder ikke disse selvmordsangrepene – de blir bevisst brukt av voksne på den mest forferdelige måten, sier UNICEF-representant i Nigeria, Jean Gough.

Jenter og kvinner har blitt brukt til å detonere bomber eller eksplosiver som de har fått festet til kroppen, i folksomme områder som markeder og busstasjoner.

Siden juli 2014 har det blitt registrert ni selvmordsangrep som involverte barn mellom anslagsvis sju og 17 år – alle av dem jenter. Jentenes identitet og eksakte alder har ikke latt seg verifisere ettersom opplysningene i hovedsak er basert på øyevitner.

Rundt 743.000 barn har blitt drevet på flukt i de tre mest voldsrammede delstatene i Nigeria, og antall enslige barn kan være så mange som 10.000, ifølge UNICEFs anslag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.