RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: - (Afp)

FN fordømmer voldsbruken i Syria

Sist oppdatert:
FNs sikkerhetsråd fordømmer Syrias bruk av vold mot sivilbefolkningen.

FNs sikkerhetsråd klarte onsdag kveld omsider å samle seg om en resolusjon som fordømmer regimets voldsbruk i Syria. Men ingenting tyder på at president Bashar al-Assad akter å bøye av overfor regimekritikerne eller utenlandsk press.

Les FN-resolusjonen her

Stridsvogner har inntatt Hama
Angrepene mot Hama, en by med 800.000 innbyggere, fortsetter, melder flere medier. Militærkjøretøyer har nå inntatt Orontes-plassen i byens sentrum. Ifølge menneskerettighetsgrupper er minst 140 mennesker drept i Syria siden søndag, i hovedsak i Hama. Siden mars skal mer enn 1600 sivile ha mistet livet, melder BBC News.

Vil demonstrere under ramadan
Regimemotstanderne i Syria sier de vil demonstrere hver dag under den hellige fastemåneden ramadan og at det vil skje etter kveldsbønnen. Sent onsdag ble det meldt om store demonstrasjoner i flere syriske byer.

Overfor nyhetsbyrået AFP opplyste aktivister at 50.000 mennesker onsdag kveld demonstrerte i byen Deir al-Zour i øst, 20.000 i Duma nord for Damaskus og 40.000 i Homs.

Minst fire personer ble drept da soldater skjøt mot demonstranter i Damaskus, nær Deraa og i Palmyra.

Fordømmer voldsbruk
I uttalelsen fra FNs sikkerhetsråd heter det at rådet fordømmer den utstrakte voldsbruken mot sivilbefolkningen og bruddene på menneskerettigheter begått av syriske myndigheter. BBCs korrespondent i FN-hovedkvarteret i New York sier resolusjonen er svakere enn det de europeiske medlemslandene ønsket, men sterkere enn det man kanskje kunne ha forventet med tanke på blant annet Russlands bånd til Syria.

I resolusjonen undersreker FN at den eneste løsningen på krisen går gjennom en politisk prosess som tar på alvor de bekymringene befolkningen uttrykker og som åpner for frie ytringer og anerkjenner retten til å holde sammenkomster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere