RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN frykter kjemisk terror

Sist oppdatert:
FN tror nå at det bare er et spørsmål om tid før al-Qaida gjennomfører et terrorangrep med kjemiske eller biologiske våpen.

Det kommer fram i en rapport som offentliggjøres tidlig i desember, melder CNN.

Det er et ekspertpanel utnevnt av FNs sanksjonskomité for al-Qaida og Taliban, som mener at al-Qaida vil gjennomføre et angrep med kjemiske eller biologiske våpen.

- Den eneste begrensningen de står overfor er de tekniske vanskelighetene med å betjene dem skikkelig, sier Chiles ambassadør i FN, Herlado Munoz, som er leder i sanksjonskomiteen.

Mykere mål
I rapporten står det også at al-Qaida trolig vil sikte seg inn mot «mykere» mål i framtiden, og ikke lenger vil prøve attentater mot kommersiell luftfart, på grunn av den forbedrede sikkerheten. Blant annet kan havneanlegg være sårbare, forteller Munoz til CNN.

- Ekspertpanelet har insinuert at bakke-til-luft-raketter, disse bærbare skulderrakettene, er en svært reell fare, sier Munoz.

Svekket
Likevel slår rapporten fast at arrestasjonene og drapene på mange al-Qaida-medlemmer har svekket terrornettverket.

- De har ikke lenger kapasitet til å angripe World Trade Center slik de gjorde 11. september 2001. Men de har kapasitet til å slå til mot en synagoge i Istanbul eller et hotell på Bali eller Jakarta, som vi har sett, sier Munoz.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere