RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN gir Norge stryk

Sist oppdatert:
Norske barn skilles fra foreldrene, asylsøkere behandles uforsvarlig, fattige rammes av privatisering¿ men vi er gode på bistand.

I en rapport som ble publisert rett før helgen, uttrykker FNs komitè for økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter alvorlig bekymring for vanskeligstilte norske familier og asylsøkere som har fått avslag.

Komitéen mener også at norske innvandrere har et for svakt vern mot diskriminering, og at lovverket ikke i tilstrekkelig grad følges opp, skriver FN-sambandet.

Det bekymrer komitéen spesielt at avviste asylsøkere - som ikke kan sendes tilbake til sitt opprinnelige hjemland - ikke blir tilbudt bolig og mat etter at fristen for oppholdstillatelse er ute.

Komitéen er også kritisk til Norge ikke tilbyr nødvendig behandling til asylsøkerbarn som hadde traumer eller sykdommer.

Bekymret for nordmenn
FN er i tillegg opptatt av at underprivilegerte nordmenn rammes ekstra hard av stigende boligpriser og privatiseringen av offentlige bosettingstiltak.

Dessuten fastslår FN-komitéen at et for høyt antall barn skilles fra sine foreldre og plasses i institusjoner og fosterhjem. Komitéen påpeker at familievold er utbredt i Norge, og legger skylden på manglende lovverk.

Hjelper fattige i Sør
Men komitèen er ikke bare kritisk. Norge berømmets blant annet for stor offentlig bistand til fattige land, som er 0,92 prosent av brutto nasjonalprodukt.

Dessuten skryter FN av Norges plan for å bekjempe fattigdommen i Sør fram mot 2015, aksjonsplanen mot menneskehandel, tiltak og lover for å hindre etnisk og religiøs diskriminering og en hvitbok fra myndighetene om Norge som et multietnisk samfunn, gjengir FN-sambandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere