RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN i Darfur

Sist oppdatert:
43 Militæreksperter fra FN er allerede på plass i Darfur med utstyr for å støtte de fredsbevarende styrkene fra Den afrikanske unionen.

Sudanske medier melder at Sudans regjering ønsker total105 FNs militæreksperter velkommen. Ekspertene har kommet til Darfur for å implementere avtalen mellom Sudan, FN og Den afrikanske unionen (AU). Men dette har ingen ting å gjøre med FN-resolusjon 1706, som innebærer utplassering av FN-soldater.

Sudans president Omar Al-Bashir

Den sudanske avisen Rayaam skriver at Sudans president Omar Al-Bashir har skrevet brev til FNs generalsekretær der han støtter planene om utplasseringen av en sammensatt styrke bestående av soldater fra FN, Den afrikanske unionen og Sudan.

Avtalen mellom FN, AU og Sudan ble inngått i Nigeria 30. november og gjelder utplassering 33 politifolk og 105 105 militæreksperter i Darfur. I avtalen sier også sudanske myndigheter seg villige til en videre fredsforhandling med opprørsgrupper i Darfur.

AU har fra før 7000 soldater i Darfur-regionen i Vest-Sudan.

Ifølge avisen skal FN onsdag annonsere navnene på landene som skal være med i styrken til Darfur, under et møte om situasjonen i Darfur i Sikkerhetsrådet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere