*Nettavisen* Nyheter.

FN-krav om stans av Operasjon Regnbue

FNs sikkerhetsråd krever i en resolusjon at Israel stanser rivingen av palestinske hus i flyktningleiren Rafah på Gazastripen.

20.05.04 01:29

USA avsto fra å stemme, men unnlot å legge ned veto etter at den endelige teksten var mindre kritisk til Israel enn det første utkastet.

I resolusjonen krever FNs sikkerhetsråd at Israel respekterer forpliktelsene landet har ifølge internasjonal lov, og krever at rivingen av hus i flyktningleiren Rafah opphører.

FN krever også stans i alle voldshandlinger og uttrykker sterk bekymring over den humanitære situasjonen for rundt 1.600 palestinere som har mistet sine hjem som følge av de israelske operasjonene.

Den palestinske FN-observatøren Nasser al-Kidwa sa til reportere på stedet at «denne resolusjonen handler om de kriminelle handlinger som skjer i et Rafah-området». Han anklaget Israel for å planlegge «et stort fengsel» for de rindt 1.3 millioner palestinere som bor på Gazastripen, og avskjære grensen til Egypt.

Operasjon Regnbue, som Israel kaller aksjonen, har til nå krevd 48 menneskeliv.

Onsdag ble minst ti palestinere drept da israelske styrker avfyrte raketter mot flere tusen palestinske demonstranter som protesterte mot de israelske angrepene.

(NTB-AFP-Reuters-TV 2 Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.