*Nettavisen* Nyheter.

FN opprørt over bombing av barn

Foto: EPA/Scanpix

FNs representant i Afghanistan, Lakhdar Brahimi, er opprørt etter at USA i et bombeangrep drepte ni barn. USA beklager hendelsen, og lover full gransking.

Barna ble drept i et flyangrep rett sør for byen Ghazni 130 kilometer sørvest for den afghanske hovedstaden Kabul lørdag. Angrepet var rettet mot en mann som skal ha stått bak drapene på to arbeidere nylig, og denne mannen skal også ha blitt drept i angrepet.

Ble beskutt
Det amerikanske flyet skal ha blitt beskutt rett før det angrep huset, der mannen holdt til. En lokal tjenestemann navngir angrepsmålet som Mullah Wazir, som skal være lojal mot Taliban, skriver NTB-AFP-DPA.

- Etter angrepet fant soldater på bakken likene både av mannen som var angrepsmål og av ni barn. Koalisjonsstyrkene har strenge regler for angrep, nettopp for å unngå at uskyldige menneskers liv skal gå tapt, het det i den amerikanske kunngjøringen.

Krever gransking
FNs spesialutsending til Afghanistan krever at det raskt må gjennomføres en gransking.

- Vi er dypt opprørt over nyheten om at ni barn ble drept lørdag som et resultat av en militæraksjon, heter det i en uttalelse fra Lakhdar Brahimi.

- Sammen med lignende hendelser fører dette til en følelse av usikkerhet og frykt i landet, fortsetter han. Han sier alle militære organisasjoner har plikt til å beskytte sivile.

USAs militære ledelse i Afghanistan lover at episoden skal granskes av en egen kommisjon. USAs ambassadør i landet Zalmay Khalilzad sa han hadde snakket med president Hamid Karzai om hendelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.