RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-resolusjon støtter uavhengighet

Sist oppdatert:
Et forslag til en ny FN-resolusjon om Irak støtter okkupasjonsmaktens ønske om at landet skal bli selvstendig etter 30. juni.

Ifølge forslaget til resolusjon vil FN vurdere utenlandske styrkers tilstedeværelse i Irak etter ett år, melder NTB-Reuters.

I resolusjonen ber okkupasjonsmakten om FNs godkjennelse til at en amerikansk-ledet flernasjonal styrke blir satt inn 30. juni og deretter revurdert etter ett år. Forslaget har imidlertid ingen dato for når styrken skal trekkes ut av Irak.

I utkastet, som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til, går okkupasjonsmakten også inn for at en irakisk overgangsregjering selv skal få overta kontrollen over landets oljeressurser, men at et internasjonalt organ skal overvåke bruken av oljepenger.

Den amerikansk-britiske resolusjonsteksten slutter seg til «opprettelsen av et uavhengig interimsstyre», som okkupasjonsmakten ønsker skal overta makten i Irak 30. juni. Dette overgangsstyret skal deretter få «ansvar og myndighet til å styre et uavhengig Irak».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere