RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-sjef: – Svært bekymret for sivile i Yarmouk

En palestinsk kvinne og et barn som har flyktet fra Yarmouk, står inne på en skole der de har søkt tilflukt i Tadamon-nabolaget søndag.
En palestinsk kvinne og et barn som har flyktet fra Yarmouk, står inne på en skole der de har søkt tilflukt i Tadamon-nabolaget søndag. Foto: Omar Sanadiki (Reuters)
Sist oppdatert:
En FN-sjef sier han er dypt bekymret for sivile som er fanget inne i flyktningleiren Yarmouk i Damaskus i Syria etter at den ble stormet av ekstremistgruppen Den islamske staten (IS).

– Vi er fortsatt svært bekymret for flyktninger og sivile i Yarmouk. Vi er veldig bestemte på å hjelpe de som har bestemt seg for å midlertidig forlate leiren og søke ly andre steder, sa leder i FN-organisasjonen for palestinske flyktninger (UNRWA), Pierre Krähenbühl, søndag.

Han besøkte en skole Tadamon-nabolaget søndag, der fordrevne palestinere fra Yarmouk har søkt tilflukt.

Den 1. april startet IS et angrep på flyktningleiren og gjorde vondt verre for dem som fortsatt er fanget i leiren, som i praksis er en bydel helt sør i den syriske hovedstaden.

Leiren har tidligere huset 160.000 palestinere i tillegg til syrere, men nå er det færre enn 18.000 innbyggere igjen der.

Siden 2012 har det vært voldelige sammenstøt mellom det syriske regimets soldater og opposisjonsstyrker i leiren, og siden 2013 har regimet beleiret og bombardert området. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere