RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-sjef frykter katastrofe i Kenya

Sist oppdatert:
Volden i Kenya har kostet mer enn 850 mennesker livet siden 27. desember. FN-sjefen frykter en ny afrikansk katastrofe.

FNs generalsekretær Ban Ki-Moon advarte mot en katastrofe i Kenya da han åpnet det afrikanske toppmøtet i Etiopia torsdag, melder Reuters. Krisen i det en gang så stabile landet står høyt på dagsorden under møtet. Minst 850 mennesker er drept og 250.000 er hjemløse i Kenya siden voldsbølgen ble utløst av det omstridte presidentvalget 27. desember.

Legger press på partene
- Volden fortsetter og truer med å nå katastrofale høyder, sa Ban under sin innledning på det tre dager lange toppmøtet. Han la til at president Kibaki og opposisjonsleder Raila Odinga må gjøre alt som står i deres makt for å løse krisen.

Han ba deltakerne på møtet presse på og oppmuntre ledere og folket i Kenya til å roe situasjonen og løse motsetningene gjennom dialog og respekt for demokratiske prosesser, ifølge Reuters.

Fra fredsnasjon til krise
Det er ikke lenge siden Kenya deltok på toppmøtet i Den afrikanske union som en respektert fredsnasjon og en nødhavn for flyktninger fra kriserammede naboland. Nå er det Kenya som er Afrikas største krise, herjet som landet er av en voldsspiral drevet fram av etniske og politiske konflikter.

En av de siste voldshandlingene er drapet på opposisjonspolitikeren David Kimutai Too , som ble skutt og drept av en politimann i Rift Valley i Eldoret torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere