RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-sjef går av etter sex-anklager

Sist oppdatert:
FNs høykommissær for flyktninger Ruud Lubbers går av på grunn av anklagene om at han skal ha sextrakassert en kollega.

I et brev til FNs generalsekretær Kofi Annan skriver Ruud Lubbers at tilliten til ham har sunket i forbindelse med anklagene, men at det ikke er noen substans i dem, ifølge nyhetsbyrået AP.

Lubbers har jobbet for UNHCR, FNs råd for flyktninger, siden 2001.

65 år gamle Lubbers har vært under etterforskning siden mai i fjor, etter at en 51 år gammel kvinnelig UNHCR-ansatt anla sak mot ham for seksuell trakassering.

Lubbers har avvist anklagen på det sterkeste, men har innrømmet overfor sin egen stab at han gjorde en «vennlig gest» overfor kvinnen som han mener hun må ha misforstått.

Ifølge avisa The New York Times skrev han senere til kvinnen og ba henne droppe anklagene. Til gjengjeld ville han beskytte henne mot represalier.

Etter å ha vurdert bevisene konkluderte Kofi Annan i fjor høst med at anklagene ikke var godt nok dokumenterte, og bestemte at Lubbers ikke skulle straffes. Avgjørelsen skapte reaksjoner.

Fagforeningen til FN-personalet i hovedkontoret i New York utarbeidet et mistillitsforlag mot Annan på grunn av måten han håndterte sex-anklagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere