RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN skal vurdere EU-plan om militæraksjon i Middelhavet

Tyrkisk-kypriotisk redningsmannskap seiler mot en fiskebåt stappfull av syriske flyktninger på Middelhavet utenfor Nord-Kypros i forbindelse med en redningsaksjon i november i fjor.
Tyrkisk-kypriotisk redningsmannskap seiler mot en fiskebåt stappfull av syriske flyktninger på Middelhavet utenfor Nord-Kypros i forbindelse med en redningsaksjon i november i fjor. Foto: Birol Bebek (Afp/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
EU håper FN vil godkjenne planene om en militæraksjon i Libya for å stanse menneskesmuglerne som frakter flyktninger over Middelhavet.

Saken skal diskuteres av FNs sikkerhetsråd mandag, og EUs utenrikssjef Federica Mogherini vil orientere om unionens planer.

Én mulighet som vurderes, er å ødelegge menneskesmuglernes båter. Storbritannia utarbeider et forslag til en FN-resolusjon som åpner for denne strategien, ifølge avisa The Guardian.

Planene omfatter bruk av militære helikoptre for å «nøytralisere» båtene, etter det avisa kjenner til. Det britiske marineskipet HMS Bulwark kan også bli satt inn i operasjonen.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har tidligere advart mot forslaget om bruk av militærmakt for å begrense strømmen av flyktninger over Middelhavet til Europa. Dette kan ramme uskyldige libyske fiskere, frykter Ban.

Også myndighetene i krigsherjede Libya har gjort det klart at de ikke støtter planene om en militæraksjon i libysk territorialfarvann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere