RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN slår tilbake

Sist oppdatert:
Avviser Utlendingsnemndas uttalelser om at Høykommisæren for flyktninger mangler oversikt i Somalia.

Norge har fortsatt tvangsutsendingen av asylsøkere til sentrale og sørlige deler av Somalia, selv om FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) i fjor ba regjeringen stanse disse.

Sjefen i Utlendingsnemnda (UNE), Terje Sjeggestad, mener høykommisæren mangler oversikt. UNE er siste klageinstans for folk som får avslag på sine asylsøknader.

- Det jeg kan si, er at UNHCR i motsetning til andre organer ikke har noen tilstedeværelse i Sør-Somalia, sier Sjeggestad til Dagbladet.

Avviser kritikk
Han mener organisasjonen bør ta mer hensyn til andre organisasjoner i området, deriblant FN-organer som gir et mer positivt inntrykk av situasjonen.

UNHCR slår tilbake, og avviser Sjeggestads uttalelser.

- Vi har kontorer i fire deler av Somalia. Vi har både internasjonale og nasjonalt personell på bakken. Vår analyse er basert på våre observasjoner, og en mosaikk av informasjon fra troverdige kilder, sier pressetalsmann i UNHCR, André Mahecic, til Dagbladet.

Etiopia
Onsdag melder AP at etiopiske soldater skal ha nådd byen Galkayo i sentrum av Somalia. Etiopia er en nær alliert av den svake, FN-støttede overgangsregjeringen i Somalia. Denne er i klinsj med militsgruppen til de islamske domstolene, som nå kontrollerer hovedstaden Mogadishu og store deler av det sørlige Somalia.

Det er vitner som sier til AP at de etiopiske soldatene er i landet. Etiopiske myndigheter nekter for dette.

Somalia har ikke en egen hær eller politistyrke, og har heller ikke hatt et fungerende sentralt styre siden krigsherrer kastet diktatoren Mohamad Siad Barre i 1991.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere