RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-soldat drept i Kongo

Sist oppdatert:
En FN-soldat fra Nepal ble drept og sju trolig bortført av militssoldater øst i Kongo mandag.

Militsen krever løsepenger for å slippe soldatene fri, melder myndighetene i Kongo ifølge Reuters.

- Lederne av FN-operasjonen i Kongo opprettet kontakt med militsen, som har tatt de seks soldatene til fange, sier en anonym kilde.

«Verdens dødeligste»
Senere kom det fram at sju soldater er forsvunnet. FN-soldatene skal ha blitt bortført i søndag.

Tidsskriftet Time utnevnte denne uka konflikten i Kongo til «Verdens dødeligste krig». Rundt fire millioner mennesker er drept siden konflikten blusset opp i 1998.

Mandag deporterte landet nærmere tre dusin utlendinger som sto tiltalt for å ha planlagt et kupp før valget i sommer. Landets myndigheter sier det ville ha tatt «for lang tid» å stille dem for retten, melder AP.

- Leiesoldater
- Alle de 32 leiesoldatene har blitt utvist fra landet og vil bli stilt for retten i sine respektive land, sier informasjonsminister Henri Mova Sakanyi til AP mandag.

Myndighetene i Kongo sier mennene var sikkerhetsvakter som planla å styrte regjeringen i landet. Gruppen ble pågrepet for en ukes tid siden og bestod av tre amerikanere, ti nigerianere og 19 sørafrikanere, ifølge myndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere