RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-styrker på flukt

Sist oppdatert:
Fredsbevarende styrker fra FN ble drevet på flukt av angripere i en by vest i Elfenbenskysten.

FN-styrkene kjempet mot angriperne før de ble tvunget til å trekke seg tilbake sammen med militærobservatører og andre FN-ansatte, melder AP.

Fire sivilister fra Elfenbenskysten ble drept i sammenstøt mellom FN-styrker og anti-FN-demonstranter, og fredsbevarende styrker fra FN ble tvunget på flukt fra to baser vest i landet, melder Reuters.

FN-observatøren kaptein Gilles Combarieu sier til AP at FN-styrkene fra Bangladesh havnet i skuddveksling med angripere som forsøkte å ta seg inn i forlegningen deres i den regjeringskontrollerte byen Guiglo. Etter angrepet ble alle FN-ansatte evakuert fra byen.

- De måtte forsvare seg, sier Combarieu til AP.

Han legger til at 2-300 fredsbevarende styrker fra FN var på vei nordover, mot en mer tungt bevoktet buffersone mellom regjeringsstyrker og opprørsgerilja i landet.

Onsdag sperret ungdommer gater i Elfenbenskystens viktigste by Abidjan for tredje dag på rad, mens FN forsøkte å presse regjeringen til å kontrollere opptøyene. Demonstrantene krever at de fredsbevarende FN-styrkene skal trekke seg tilbake.

Elfenbenskysten har vært preget av uro siden president Laurent Gbagbo avlyste det planlagte valget i oktober. Han ga opprørerne nord i landet skylden, og hevdet de ikke har avvæpnet seg. Siden har FN og Den afrikanske union utivdet Gbagbos midlertidige mandat med ett år. Ledere for oppørerne og opposisjonen har satt seg sterkt imot dette, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere