RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN trapper opp kampen mot terror

Et enstemmig sikkerhetsråd vedtok torsdag en resolusjon som innebærer opptrapping av den internasjonale kampen mot terrorisme.

Resolusjonen oppfordrer alle land til å tiltalte eller utlevere enhver som støtter, finansierer eller deltar i terrorhandlinger, melder AP.

Angrep i Russland
Det var Russland som for to uker siden fremmet resolusjonen i kjølvannet av at to selvmorsbombere sprengte to fly i luften, og gisseldramaet på en barneskole i Beslan.

Dagen etter terrorangrepet mot et hotell i Egypt, ble resolusjonen vedtatt.

- Slike hendelser understreker mer en noen gang viktigheten av gjøre mer for å bekjempe terrorisme, og vi anser FN for å være den beste koordinatoren i denne kampen, sa Russlands viseambassadør i FN, Alexander Konuzin da han ble bedt om å kommentere hendelsen i Egypt.

Andre terrorgrupper
Ifølge resolusjonen skal en arbeidsgruppe i sikkerhetsrådet finne ut hvilke forholdsregler som skal tas mot terrorister og terrorgrupper som ikke har forbindelser til Al-Qaida eller tidligere Taliban-ledere.

Al Qiada-og Taliban sympatisører er allerede pålagt strenge sanksjoner av FN-landene i form av reiseforbud og beslaglegging av finansielle midler.

- Det er viktig at vi har regler også når det gjelder hvordan vi skal forholde oss til andre terrorgrupper en dem som er linket til Al-Qaida, sier Algerie FN-ambassadør Abdallah Baali.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere