RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FNs generalsekretær fordrer til dialog i Ukraina

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber alle involverte i krisen i Ukraina om å «utøve maksimal tilbakeholdenhet» og oppfordrer til dialog for å roe ned situasjonen.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber alle involverte i krisen i Ukraina om å «utøve maksimal tilbakeholdenhet» og oppfordrer til dialog for å roe ned situasjonen. (REUTERS)

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber alle involverte i krisen i Ukraina om å «utøve maksimal tilbakeholdenhet» og oppfordrer til dialog for å roe ned situasjonen.

Ukraina beskylder Russland for aggresjon og provokasjon etter at prorussiske demonstranter tok kontroll over offentlige bygninger flere steder i det østlige Ukraina lørdag.

Ban er «dypt bekymret» over den forverrede situasjonen og den «økende faren for voldelige sammenstøt», heter det i uttalelsen fra FN.

Generalsekretæren ber alle involverte parter om å jobbe for å roe ned situasjonen, holde seg til rettssikkerhet, utøve maksimal tilbakeholdenhet og innlede en konstruktiv dialog.

Søndag slo ukrainske myndigheter tilbake på de prorussiske demonstrantene med en antiterroroperasjon i byen Slavjansk. På grunn av ventede kamper oppfordrer de innbyggerne om å holde seg innendørs. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere