*Nettavisen* Nyheter.

FNs sikkerhetsråd enig om Syriaresolusjon

FNs sikkerhetsråd har enstemmig vedtatt en resolusjon som krever at Syria stanser angrep på sivile og gir fri adgang til å få nødhjelp inn i det borgerkrigsherjede landet.

New York (NTB-Reuters): Tidligere har Russland og Kina brukt sin vetorett mot tre tidligere resolusjonsforslag som er fremmet i løpet av den tre år lang borgerkrigen i Syria.

Generalsekretær i FN, Ban Ki-moon var glad for at resolusjonen ble vedtatt, men mener det er synd at en FN-resolusjon er nødvendig for å få humanitær tilgang til landet.

– Dersom resolusjonen implementeres raskt, vil det i det minste kunne lette noe av lidelsene. Den humanitære situasjonen i Syria, hvor mer enn 140.000 mennesker har blitt drept og millioner har blitt tvunget på flukt fra hjemmene sine i den nesten tre år lange borgerkrigen, blir stadig verre, sa generalsekretæren.

Utover kravet om å åpne for fri adgang til humanitær bistand, kreves det også at begge parter i konflikten bidrar til å bekjempe terror. FNs sikkerhetsråd truer med ytterligere tiltak dersom den syriske regjeringen ikke gir fri adgang for humanitær hjelp, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Resolusjonen er utformet av Australia, Jordan og Luxemburg med støtte fra de andre faste medlemmene i Sikkerhetsrådet Storbritannia, Frankrike og USA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.