*Nettavisen* Nyheter.

Fødte tvillinger fra to livmorer

Foto: Johanna Boyle (AP)

Sarahs (21) fødsel er et ekstremt sjeldent tilfelle.

02.03.09 15:09

(SIDE2): Den unge amerikanske kvinnen fra Michigan har i motsetning til de fleste kvinner to livmorer og torsdag ettermiddag fødte hun sitt tvillingpar Kaylin Joy og Valerie Marie fra hver sin livmor.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fødselen betegnes som et mirakel i seg selv fordi det er meget vanskelig å bli gravid med to livmorer. Det er kun rapportert om tre andre tilfeller på verdensbasis.

- Fikk sjokk
Fra før av har foreldrene Shane og Sarah en sønn og bare måneder etter at han kom til verden fikk Sarah sitt livs sjokk, ifølge den lokale TV-stasjonen WLUC .

- De fortalte meg at prevensjonen min ikke fungerte og at jeg var gravid! Da jeg tok ultralyd fikk jeg vite at det var tvillinger. Jeg kunne nesten ikke tro det, sier Sarah til TV-stasjonen.

Sarah fikk vite at hun hadde to livmorer etter at hun spontanaborterte for en tid tilbake.

Sjeldent å bli gravid
Tvillingparet ble tatt med keisersnitt og fordi de ble født sju uker for tidlig er ikke lungene fullt utviklet enda. Dette er en vanlig problemstilling hos tvillinger og legene er sikre på at tvillingparet vil klare seg bra. De må være på sykehuset i omtrent tre uker til.

Ifølge seksjonsoverlege ved Oslo universitetssykehus HF, avdeling Rikshospitalet, Rolf Kirschner, er det ikke så uvanlig at kvinner har to livmorer, skriver VG.

- Det er ikke så uvanlig at man har doble livmorer, det har vi her ganske ofte. Men det er ikke så ofte du blir gravid i begge, sier han til VG Nett.

LES MER HELSE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.