Fogh: - Alexandra får egen lønn

Foto: Heiko Junge (SCANPIX)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen beklager at prins Joachim og prinsesse Alexandra skal skilles. Samtidig varsler han at regjeringen vil foreslå å gi prinsessen egen lønn.

16.09.04 12:42

- Det er med stor beklagelse, at jeg fra Hennes Majestet Dronningen har mottatt underretning om at prins Joachim og prinsesse Alexandra har besluttet at bli separert med henblikk på deretter å søke om skilsmisse, heter det i en pressemelding fra Anders Fogh Rasmussen.

Prinsesse Alexandra skal etter skilsmissen motta en fast statlig ytelse, og statens ytelse til prins Joachim skal tilpasses til dette, foreslår regjeringen. Lovforslaget legges fram innen kort tid, opplyser statsminister Anders Fogh Rasmussen til nyhetsbyrået Ritzau.

Hensikten med å gi Alexandra egen lønn, er å skape en verdig ramme rundt hennes fremtidige arbeid som medlem av kongehuset.

Under pressekonferansen på Amalienborg Slott torsdag formiddag, ble det klart at prinsesse Alexandra beholder sin nåværende tittel i separasjonstiden, men at hun mister prefikset «kongelig» når skilsmissen er et faktum. Deretter skal hun tituleres Hennes Høyhet Prinsesse Alexandra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.