Fogh Rasmussen beklager

Foto: (EPA/Scanpix)

Danmarks statsminister beklager overfor muslimer i hele verden at Muhammed-tegningene har fornærmet dem.

02.02.06 07:21

Den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen signaliserer at han har startet en medieoffensiv for å gjenopprette tilliten til Danmark blant verdens muslimer. Onsdag ble han intervjuet av tv-stasjon al-Arabiyas journalist Ashraf al-Khadra, som også jobber for TV 2 Nettavisen.

I intervjuet, som sendes torsdag kveld på den arabiske tv-kanalen, beklager Fogh Rasmussen at tegningene av profeten Muhammed, som først ble publisert i Jyllands-Posten, har fornærmet muslimer verden over.

- Jeg personlig og den danske regjeringen beklager at tegningene har støtt muslimer. Vi er ikke fiender av islam, sier statsministeren i intervjuet.

Dyp respekt
Fogh Rasmussen forteller de arabiske seerne om pressefriheten i Danmark, og hvorfor han ikke kan nekte en dansk avis å trykke det de vil.

- Jeg kan ikke fortelle en avis hva de skal publisere. De må vise ansvar selv.

Fogh Rasmussen understreker at han setter pris på muslimers bidrag til det danske samfunnet, og at det er grunnleggende i Danmark å ha dyp respekt for andre menneskers religiøse følelser.

- Danske muslimer deltar i samfunnet og bygger økonomien, og det er flere muslimer som er medlem i mitt parti, sier han.

Bekymret for terror
Statsministeren innrømmer at han er bekymret for terrortrusselen, men at det ikke er noe som er spesielt for Danmark.

- Vi er bekymret globalt. Hele verden er terrormål. Derfor vil jeg gjerne komme med en appell til slike ekstreme grupper om ikke å gjøre noe. Vi skal løse problemene på en positiv måte, sier han.

Til tross for at det danske flagget er blitt brent i Palestina, vil Danmark fortsatt støtte en palestinsk stat.

- Vi støtter en palestinsk stat som kan sameksistere med Israel. Det vil vi fortsette å gjøre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.