RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fogh vil avvente EU-toppmøtet

Foto: Heiko Junge (SCANPIX)
Statsminister Anders Fogh Rasmussen vil avvente EU-toppmøtet før han avgjør om danskene skal si sin mening om EU-grunnloven eller ikke.

Den danske statsministeren innrømmer at nei-flertallet i Frankrike og et enda klarere nei i Nederland skaper en vanskelig situasjon.

- Det er en svært alvorlig situasjon. Det er et markant nederlandsk nei, som vi må ta på alvor. Dette er situasjonen vi må forholde oss til på EU-toppmøtet om 14 dager, sier Fogh Rasmussen ifølge Ekstra Bladet.

Nederlenderne sa onsdag klart nei til EUs forfatningstraktat. 63 prosent stemte nei, mens bare 37 prosent stemte ja.

- Vi synes fortsatt at det mest rettferdige er at alle landene får lov til å uttale seg, og at vi deretter gjør opp regnskap. Men det er helt avgjørende at vi på det kommende toppmøtet treffer en entydig beslutning om hvordan vi skal komme oss videre.

- Om vi skal stemme i Danmark, avgjøres av hva toppmøtet vedtar. En forutsetning for en dansk folkeavstemning, er at det faktisk er en traktat å stemme over, sier Anders Fogh Rasmussen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere