Følg fugle-viruset her

Se tidslinjen over fugleinfluensaens utvikling.

25.02.06 16:08

2006

25. Februar: Fugleinfluensa påvist på fransk storgård. Fugleinfluensaen får store økonomiske og sosiale konsekvenser. Japan innfører importforbud for fransk fjærkre. Panikk for fugleinfluensa kaster titusener ut i arbeidsledighet i Europa. Franske myndigheter oppfordrer forbrukerne til å kjøpe kylling og egg for å holde industrien på fote.

15. Februar: Tyskland varslet onsdag at H5N1 viruset har blitt påvist i to døde svaner funnet i Østersjøen. Totalt har 91 mennesker mistet livet på grunn av fugleviruset, ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon.

14. Februar: Iran og Østerrike melder om tilfeller av H5N1-viruset.

13. Februar: Verdens helseorganisasjon bekrefter to dødsfall i Indonesia og et i Kina på grunn av influensaviruset. Dermed har 91 mennesker mistet livet på grunn av viruset: fire i Tyrkia, 18 i Indonesia, åtte i Kina, fire i Kambodsja, 14 i Thailand, 42 i Vietnam og én i Irak.

11.-12. Februar: Italia melder at seks svaner funnet døde i Sicilia og på fastlandet sør i Italia har testet positivt for den smittsomme H5N1-varianten av viruset. I Hellas tester tre svaner funnet sør for Thessaloniki positivt. Dette er de første tilfellene av den dødelige H5N1-varianten i EU.

8. Februar: De første tilfellene av H5N1 påvises i Afrika, i delstatene Kano, Kaduna og Plateau nord i Nigeria.

29. Januar: H5N1 påvises i en prøve tatt fra fjærkre nord på Kypros. Influensaviruset er i ferd med å spre seg vestover i Europa.

18. Januar: Internasjonale donorer lover å gi 1,9 milliarder dollar til kampen mot fugleviruset ved en konferanse i Beijing.

15. Januar: Tyrkia melder om at et fjerde barn har omkommet på grunn av fugleinfluensaen I byen Dogubayazit øst i landet.

2005

3. Desember: Ukraina melder om sitt første utbrudd av fuglevirus i kyllinger.

11. November: Kuwait rapporterer om det første kjente tilfellet av dødelig fugleinfluensa. H5N1 blir påvist i en død Flamingo.

15. Oktober: Britiske prøver påviser H5N1 i tre ender funnet i Romania.

10. Oktober 2005: EU-kommisjonen annonserer forbud mot import av levende fugl og fjær fra Tyrkia til EU, etter at Tyrkia meldte om de to første tilfellene av fugleinfluensa to dager tidligere. Det ble bekreftet av viruset var av H5N1-varianten.

27. September: Thailand melder om et tilfelle der et menneske kan ha smittet et annet med fugleinfluensa. Det blir meldt at dette skal ha vært et isolert tilfelle som ikke utgjør noen trussel for resten av befolkningen.

2004

8. Januar: Vietnam melder om fuglevirus på hønsegårder.

2003

15. Desember: Sør-Korea bekrefter en svært smittsom variant av fugleinfluensa på en hønsegård nær Seoul, og begynner masseslakt av fugl mens viruset raskt sprer seg over hele landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.