For kort til å gå i fengsel

Foto: (AP/Scanpix)

Richard Thompson (50) risikerte ti år i fengsel etter overgrep mot en mindreårig. Men han er bare 1,55 høy, så han slapp fengsel.

26.05.06 07:59

Den oppsiktsvekkende dommen falt i USA tirsdag. Dommer Kristine Cecava fortalte Thompson at det han gjorde fortjente en streng fengselsstraff, men dømte ham likevel til ti års prøvetid.

Grunnen var ifølge Cecava at han var for liten til å overleve særlig lenge i et offentlig fengsel.

Thompson vil bli elektronisk overvåket de første fire månedene av prøvetiden, og han får aldri mer oppholde seg alene med barn under 18 år. Han får heller ikke innlede et forhold til kvinner som har barn.

Maria Sohl i Nebraska Domestic Violence Sexual Assault Coalition reagerer på straffen Thompson fikk, og mener at dommeren viste mer hensyn til forbryterens ved og vel enn til ofrenes.

- Jeg er bekymret for hva slags signaler dette sender til ofre og forbrytere, sier Sohl til AP.

Joe Mangano i National Organization of Short Statured Adults, mener imidlertid det var en rett avgjørelse av dommeren, og at Thompson ville få det vanskelig i fengsel på grunn av høyden sin.

- Han ville trolig blitt noens «kvinnfolk» i fengsel. På den annen side mener vel noen at han hadde fortjent det etter hva han gjorde, sier Mangano, som selv bare er 1,62 meter høy.

En talsmann for fengselsvesenet sier at Thompsons høyde neppe ville ha noen betydning.

- Han er ikke den korteste fyren vi har i fengselet. Vi har noen små karer som er skikkelig tøffe, sier Steve King.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.