RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbereder hardere bombing

Sist oppdatert:
Israel trekker sine egne styrker vekk fra grensen og forbereder tøffere luftangrep mot Libanon.

Den israelske regjeringen gav fredag grønt lys for tøffere luftangrep mot Sør-Libanon. Den israelske hæren trekker seg nå tilbake fra Maroun al-Ras og Bint Jbail for å organisere seg og legge ny taktikk, melder israelske nyhetsbyrå.

Like før klokken 16.30 fredag avfyrte Hizbollah 60 raketter av en ny type, Khaybar-1, mot landsbyer fem mil inn i Israel. Rakettene skal være produsert i Iran, men dette vil ikke Hizbollah-politiker Hussein Hajj Hassan bekrefte.

- Stemmer det at rakettene er produsert i Iran?

- På samme måte som USA sender våpen til Israel, har vi rett til å hente våpen fra hvor som helst. Jeg har ikke mer å si om dette, sier Hassan til TV 2 Nettavisen.

Israelske medier melder at to er såret i angrepene hittil, og at to hus i Nord-Israel er ødelagt. Det brenner flere steder etter rakettnedslagene.

Rakettene har de siste 16 dagene gått til Haifa, men nå er mål i Afulla-området truffet for første gang. Området ligger 50 kilometer fra grensen mellom Libanon og Israel. Hizbollah erklærer at de vil angripe flere mål enda lengre inn i landet.

TV-kanalen Al Jazeera melder at Hizbollah også har skutt ned et israelsk spionfly.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere