RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbereder nordkoreanerne på krig

Nordkoreanske myndigheter har gitt befolkningen ordre om å forberede seg på en langvarig krig mot USA.

Myndighetene har sendt ut retningslinjer for evakuering til underjordiske bunkere med våpen, mat og portretter av landets leder Kim Jong-Il, melder nyhetsbyrået AP. Det 33 sider lange dokumentet som ble gjengitt i en sørkoreansk avis onsdag, ble sendt ut i april i fjor, på et tidspunkt hvor det nordkoreanske regime fryktet at landet ville bli angrepet på samme måte som Irak.

Manualen er signert av den nordkoreanske lederen Kim Jong-Il, som leder for den sentrale militærkomiteen i kommunistpartiet. Signaturen bekrefter for første gang at Kim har overtatt denne stillingen etter at faren, president Kim Il-Sung, døde i 1994.

- USA har skapt mistanke rundt vårt atomprogram, og jobber for å øke det internasjonale presset for å kvele og ødelegge vår republikk, heter det i dokumentet, hvor det også hevdes at atomproblemet skal brukes som unnskyldning for en militær invasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere