RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ASMAA WAGUIH (Reuters)

Forbereder seg på nye protester

Sist oppdatert:
Både tilhengere og motstandere av Egypts avsatte president Mohamed Mursi har varslet nye demonstrasjoner fredag.

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Landet er dypt splittet etter at Mursi ble avsatt av hæren, og mange egyptere frykter nye voldshandlinger den første fredagen i fastemåneden ramadan.

Det muslimske brorskap, som Mursi tilhører, har lovet å fortsette å protestere helt til presidenten blir gjeninnsatt.

Flere pågrepet
Brorskapet har sagt de vil demonstrere flere steder i Kairo, men bevegelsens evne til å mobilisere støttespillere kan imidlertid ha blitt svekket siden flere av lederne enten har gått i skjul eller blitt pågrepet.

Ifølge egyptiske myndigheter blir den avsatte presidenten Mursi holdt av hæren i Kairo. Tidligere i uken opplyste hæren at den avsatte presidenten holdes på et «trygt sted» av hensyn til «hans egen sikkerhet», og at han foreløpig ikke er siktet.

Kveldsmåltid
Også motstandere av Brorskapet planlegger demonstrasjoner i Kairo fredag, blant annet på Tahrirplassen hvor det skal arrangeres kveldsmåltid etter solnedgang.

I forrige uke ble over 50 islamistiske demonstranter og fire soldater drept i et sammenstøt i Kairo. Militæret mener volden ble framprovosert av terrorister, mens Mursis tilhengere hevder demonstrantene forholdt seg rolig og ba til Gud da de ble beskutt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere