*Nettavisen* Nyheter.

Forbud mot terror-hyllest

Storbritannia presenterte onsdag en liste med kriterier myndighetene vil bruke til å stenge ute folk som inspirerer til terror.

08.09.05 14:16

Reglene er del av en bred offensiv mot radikale islamske predikanter etter bombeangrepene i forrige måned.

Innenriksminister Charles Clarke presenterte en liste over «uakseptabel atferd» som kunne føre til utvisning eller forbud mot innreise for utlendinger

- Betydelig trussel
- Trusselen mot Storbritannia er fortsatt betydelig, og det er riktig at myndighetene og politiet gjør alt vi kan for å stagge den, sier Clarke i en uttalelse, ifølge Reuters.

- Dette inkluderer å håndtere dem som ønsker å fremme hat eller terrorisme, og vi sender nå et sterkt signal om at de ikke er ønsket i Storbritannia.

«Uønsket adferd» inkluderer å uttrykke syn som oppmuntrer til, rettferdiggjør eller hyller terroristisk vold.

Et gjennomført og et mislykket bombeangrep mot London i juli ga opphav til en rad nye tiltak.

Frykter tortur
Regjeringen ønsker å inngå flere avtaler om utlevering. Det er allerede gjort en avtale med Jordan som tillater britiske domstoler å utvise folk Jordan ser på som forbrytere til landet.

Avtalen beskytter ifølge britiske myndigheter de utviste mot mishandling, men menneskerettsgrupper er ikke overbevist.

- Dagens uttalelse besvarer ikke det grunnleggende spørsmålet: vil regjeringens utvisningsplaner resultere i at mistenkte blir sendt til land som er kjent for å torturere folk?, sier James Welch fra borgerrettsgruppa Liberty til Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.