RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STR

Forbyr politiske møter i Harare

Sist oppdatert:
Myndighetene i Zimbabwe struper den politiske motstanden.

Fredag melder statseide medier i Zimbabwe at myndighetene i landet forbyr alle politiske møter og samlinger, melder BBC. Dette skjer mens uroen etter det uavklarte valget øker.

Varsler streik
Opposisjonspartiet The Movement for Democratic Change (MDC) oppfordrer til storstreik kommende tirsdag for å få tvunget gjennom kravet om frigivning av resultatet fra valget 29. mars, skriver Reuters.

Det er fredag 13 dager siden folket i Zimbabwe gikk til valgurnene. Fortsatt foreligger ikke valgresultatet, til tross for opposisjonens iherdige forsøk på å få valgkommisjonen til å offentliggjøre resultatet.

Også landets høyesterett har konkludert med at striden om landets valgresultat er en hastesak, og anbefaler at valgresultatet skal frigis, så snart som mulig.

Leder for MDC, Morgan Tsvangirai, har for lengst fordømt president Robert Mugabes forsøk på å klamre seg til makta, og anklaget hans parti Zanu PF for å ha skapt sitt eget valgsystem.

Mugabe avstår fra samlingsmøte
Torsdag ble det kjent at både Tsvangirai og Mugabe hadde takket ja til å delta på et ekstraordinært samlingsmøte i regi av Southern African Development Community (SADC).

Dagen før møtet skal avvikles melder BBC at president Mugabe likevel ikke vil delta som tidligere annonsert.

Dagsorden er selvsagt det tolv dager gamle valget som har skapt politisk uro i landet.

Møtet skal avholdes lørdag og ble planlagt som en reaksjon på Zimbabwes valgskommisjons manglende evne til å frigi valgresultatet.

Sier nei til omvalg
MDC har gjort det klart at de ikke vil delta i et eventuelt omvalg, slik Zanu PF har foreslått. Han ser heller at sør-afrikanske statsledere går sammen for å gi Mugabe muligheten til en verdig fratredelse fra sin stilling.

Tsvangirai har forlatt Zimbabwe for å samle støtte for sin sak hos sine nabolands ledere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere