RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fordømmer israelsk mur

(EPA)
Generalsekretær Kofi Annan kritiserer Israel for ikke å etterkomme FNs krav om å stanse byggingen av «sikkerhetsmuren» i de palestinske områdene.

- Jeg konkluderer med at Israel ikke retter seg etter hovedforsamlingens krav om å stanse og reversere byggingen av muren i de okkuperte palestinske områdene, slår Annan fast, ifølge NTB-Reuters.

- Dette kan skade de langsiktige utsiktene til fred ved å gjøre det mer vanskelig å opprette en levedyktig palestinsk stat, konstaterer Annan.

144 av medlemslandene i FNs hovedforsamling stemte i oktober for resolusjonen som krever øyeblikkelig stans i byggingen av den omstridte israelske muren. Bare USA, Marshalløyene og Mikronesia støttet Israel og stemte imot.

Palestinerne har gjort det klart at de vil legge fram et nytt forslag til resolusjon i FNs hovedforsamling med krav om at Den internasjonale straffedomstolen i Haag skal vurdere lovligheten av den israelske muren, dersom Israel fortsetter byggingen.

Amerikanske diplomater, med støtte fra enkelte europeiske land, motsetter seg dette, og frykter at det vil bidra til å svekke håpet om en fredelig forhandlingsløsning mellom Israel og palestinerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere