RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldre mot barnevaksine fratas goder i Australia

Satsminister i Australia, Tony Abbott, mener det nye tiltaket som skal hindre foreldre som nekter å vaksinere barna sine tilgang til enkelte offentlige gode, er viktig for å gjøre både barn og familier trygge.
Satsminister i Australia, Tony Abbott, mener det nye tiltaket som skal hindre foreldre som nekter å vaksinere barna sine tilgang til enkelte offentlige gode, er viktig for å gjøre både barn og familier trygge. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Australia vil innføre en lovendring som hindrer foreldre som nekter å vaksinere barna sine, tilgang til enkelte offentlige goder.

– Det er egentlig en «ingen vaksinasjon, ingen utbetaling»-politikk fra denne regjeringen, sa statsminister Tony Abbott til journalister i Sydney.

Han mener tiltaket er svært viktig for å «gjøre våre barn og familier så trygge som mulig».

Etter nåværende australsk lov kan foreldre som av samvittighetsgrunner ikke ønsker at barna skal vaksineres, få støtte til barnepass og trygdeutbetalinger.

Dersom de nye lovforslagene blir vedtatt, vil disse foreldrene nektes rabatt på barnepass, skattefordeler for familier og andre goder.

Foreldre kan dermed angivelig gå glipp av opptil 15.000 australske dollar (rundt 93.400 norske kroner) per barn årlig.

Les også:Hele familier lar seg vaksinere

Foreldre som ikke ønsker å vaksinere barna av medisinske eller religiøse årsaker, vil derimot fortsatt kunne benytte seg av fordelene, men under strengere krav.

De nye tiltakene ventes å tre i kraft ved starten av 2016.

Les også:Nå kan barnet få enda en vaksine

Temaet barnevaksine har vært mye omtalt i mediene den siste tiden i forbindelse med meslingutbrudd både i enkelte europeiske land og deler av USA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere