Foreldre til sak mot Roskilde

Foto: (Illustrasjon)

Foreldrene til fire av de ni publikummerne som ble klemt i hjel under Roskilde-festivalen i 2000, stevner festivalledelsen for retten.

De ni festivalgjengerne ble klemt til døde under en konsert med bandet Pearl Jam.

- Må erkjenne ansvar
Et av foreldreparene sendte inn en stevning til domstolen i Roskilde like før jul, og foreldrene til tre andre ofre forbereder også stevning, skriver avisen Politiken i sin søndagsutgave.

- For oss handler det ikke om penger. Det handler om at Roskilde-festivalen skal påta seg ansvaret for dem som skjedde, sier Finn Tonnesen. Han og ektefellen har fått fri rettshjelp for å føre sak mot festivalledelsen. De mistet sin 17 år gamle sønn i ulykken.

Vil betale
Både politiet og statsadvokaten på Sjælland undersøkte saken. Begge kritiserte sikkerheten under festivalen, men konkluderte med at det ikke hadde skjedd noe straffbart.

Advokat Tyge Trier, som representerer de tre andre foreldreparene, sier de krever at festivalledelsen anerkjenner erstatningsansvar. Roskilde-festivalen har sagt seg villig til å betale, men vil ikke påta seg ansvaret.

- Vår konklusjon er at det ikke foreligger noe juridisk erstatningsansvar, sier festivalens advokat Bruno Månsson. Han sendte i august en sjekk til ekteparet Tonnesen, men de ville ikke ta imot pengene.

(NTB-Ritzau)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.