RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldrene fikk Huntley til å snakke

(scanpix)
Sist oppdatert:
Britiske Ian Huntley er kommet på bedre tanker i fengselet. Nå innrømmer han dobbeltdrapene som sjokkerte en hel verden.

Ian Huntley som er dømt for dobbeltdrap har innrømmet overfor sine foreldre at han drepte de to skolejentene Holly Wells og Jessica Chapman, skriver Daily Mirror.

Huntley er dømt for å ha drept de to tiåringene i Soham i Øst-England sommeren 2002, etter å ha lokket dem inn i huset sitt.

Gjennom hele rettssaken har han insistert på at han er uskyldig, men ifølge avisen har han fortalt alt om skjebnen til Holly Wells og Jessica Chapman til sine foreldre.

- De stakkers familiene fortjener å vite hva som skjedde, hele nasjonen fortjener å vite, sier faren, Kevin til avisen.

Overtalte sønnen
Huntley ble arrestert etter likene av de to jentene ble funnet i nærheten av der han bodde. Før jul i fjor ble han dømt til fengsel på livsstid. I løpet av rettssaken innrømmet han at han var ansvarlig for deres død, men påstod det var et ulykkestilfelle.

Huntley foreldre, Kevin og Lynda, har forsøkt å overtale deres sønn til å innrømme drapshandlingen.

- Vi fant ut hva som skjedde med Jessica. Vi brukte måneder på å overtale ham til å fortelle sannheten, sier faren til Daily Mirror.

- Forferdelig å høre
- Endelig fikk vi ham til å fortelle oss hva som virkelig skjedde. Han sa han drepte Jessica, og fortalte oss hvordan han gjorde det, fortsetter faren til Huntley.

- Han trenger å fortelle oss mer om hva som skjedde med Holly. Det er forferdelig ting for hans mor å høre, men hun er den eneste som kunne få det ut av ham, sier faren videre.

Ved rettssaken påstod Huntley at Holly druknet etter at Huntley tok seg av henne fordi hun blødde neseblod. Ved et ulykkestilfelle skal han ha slått henne slik at hun havnet i badekaret fylt med vann og druknet, forklarte han.

Drapstruet
Huntley tidligere kjæreste, Maxine Carr, ble funnet skyldig i å ha forsøkt å ødelegge politiets etterforskning. Hun ble imidlertid frikjent for å ha Huntley hjulpet en forbryter, som var den mest alvorlige tiltalen mot henne.

Både Carr og Huntley har mottatt drapstrusler. Carr slapp ut av fengsel i vår og lever nå med ny identitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere