Gå til sidens hovedinnhold

Foreldrene ville ha barnehagemorderen innlagt

Barnemorderen Kim de Gelder har begynt å snakke om den grufulle massakren i barnehagen Eventyrlandet.

- Det er et mysterium hvorfor han oppsøkte babyene i deres barnesenger og stakk dem, sier Jaak Haentjes, som forsvarer 20 år gamle Kim de Gelder.

- Han angrer. Det har han iallefall sagt. Men jeg vil ikke gå så langt som å si at han beklager det, sier Haentjes.

Barnehagedrapene i den belgiske byen Sint-Gillis Bij Dendermonde har sjokkert hele Europa. Ifølge vitner skal 20-åringen hatt svart- og hvitmalt ansikt, og med sorte ringer rundt øynene, da han ingte på døra til barnehagen Eventyrlandet. Da døren ble åpnet, gikk han til angrep med kniv.

Guttebarn drept
To småbarn ble drept, to gutter på seks og ni måneder. Flere andre barn ble påført knivskader. Barnehageansatt Marita Blinderman rakk å ringe ambulanse før hun segnet død om.

Den pågrepne Kim de Gelder har til nå ikke villet samarbeide med politiet. Etter at han ble tatt satte han igang med en sultestreik. Nå har han så smått begynt å snakke med sin advokat.

- Han forstår at det han har gjort er umenneskelig, men ettersom han ikke husker noe av det som skjedde, kan han heller ikke beklage, sier Haentjes til et belgisk nyhetsbyrå.

De Gelder har nemlig i samtaler med advokaten fortalt at han husker lite av hva som skjedde dagen han gikk til angrep på de små barna.

- Han husker ikke noe fra de tre, fire timene i Dendermonde, sier advokaten til standaard.be.

Ensom
Da de Gelder var 16 år, henvendte foreldrene hans seg til psykolog for å få hjelp.

- Da han var 15-16 år, hadde gutten en depresjon, og han hadde en heller merkelig oppførsel. Som 18-åring ville foreldrene ha sønnen innlagt, men det skjedde ikke ettersom han allerede fik behandling for depresjonen. Han skal ha fått oppfølging av psykolog, men det er usikkert om han gikk til timene.

ForeKim de Gelder skal ha vært ensom, og hatt lite kontakt med familie eller andre. Siden 18 års-alderen har han bodd alene, og etter at han ble fengslet fredag, har han heller ikke ønsket å treffe familien.

- Han har aldri tidlligere uttrykt aggresjon, verken verbalt eller fysisk, sier advokat Haentjens, som legger til at 20-åringen skal ha hørt stemmer de siste par årene.

Massakre?
I tillegg til drapene i Eventyrlandet, er Kim de Gelder også siktet for drapet på 73 år gamle Elza van Raemdonck i hennes egen leilighet i Beveren 16. januar.

Dette drapet nekter han for å ha begått.

Da de Gelder ble pågrepet fant politet et kart der flere andre barnehager i Sint-Gillis Bij Dendermonde også var avmerket. Trolig hadde Gelder planer om å gjennomføre flere masakre.

- Det er et mysterium hvorfor han oppsøkte babyene i deres barnesenger og stakk dem. Jeg vil vite hvorfor han gjorde det. Det vil han også. Han er klar til å begynne å samarbeide med etterforskerne, sier forsvarer Jaak Haentjes.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget