RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA)

Foreldrenes grufulle dag

Sist oppdatert:
Onsdag legger aktoratet frem sine bevis, og foreldrene får vite hvordan 10-åringene Jessica Chapman og Holly Wells ble drept.

Holly og Jessica forsvant fra sine hjem 4. august i fjor, og ble funnet drept 13 dager senere i en grøft.

Samme dag ble den tidligere vaktmesteren på skolen til Holly og Jessica, Ian Huntley, arrestert sammen med sin kjæreste Maxine Carr. Huntley står nå tiltalt for drapene, mens Carr er tilalt for å ha avgitt falsk forklaring.

Foreldrene til de to jentene har vært i Londons ærverdige strafferett Old Baily hele denne uken, og fulgt utvelgelsen av en jury. Sju kvinner og fem menn sitter i juryen, som skal dømme i saken, som har sjokkert hele Storbritannia.

Sorgen har naturlig nok preget foreldrene i de to dagene de har vært i retten, men juryen må holde sine følelser utenfor, oppfordret dommer Justice Moses.

- Alles død, og kanskje spesielt barns død, vekker forståelig nok forferdelse og følelser. Men i rettssalen, denne rettssalen, er det ikke rom for å uttrykke noen følelser, sa Justice til juryen.

Ian Huntley har sagt seg ikke skyldig i drapstiltalen, men har innrømmet å ha avgitt falsk forklaring ved en anledning. Maxine Carr har sagt seg ikke skyldig i tre tiltalepunkter som gjelder falsk forklaring og å hjelpe en forbryter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere