RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår trekant-ekteskap

Sist oppdatert:
Den svenske feministbevegelsen Fi mener ekteskapsloven er moden for skraphaugen og foreslår en lov som åpner for samliv mellom flere enn to personer.

Svenskene vil høre mer fra feministbevegelsen Fi (Feministisk Initiativ) som fredag innledet sitt landsmøte i Örebro og bestemte seg for å stille med kandidater i riksdagsvalget neste år.

Forslaget om en samlivslov er ett av flere spørsmål som diskuteres på landsmøtet. Forslaget innebærer at flere personer skal kunne inngå i et registrert partnerskap. En slik lovendring vil også kunne åpne for tradisjonelt flerkoneri.

- Det kan utnyttes. Kanskje må man utforme det slik at det ikke kan utnyttes. Det finnes en gryende bevegelse for polygami i Sverige. Men dette handler om å gi mennesker bedre muligheter til å leve som de vil, uttaler en av Fis talskvinner, Devrim Mavi, ifølge Expressen.

Et annet kontroversielt forslag er at menn skal få lov til å ta kvinnenavn - og vice versa.

Rundt 350 delegater var samlet da Fis innledet sitt første landsmøte. Allerede fredag kveld kom beskjeden om at organisasjonen vil stille kandidater til neste års riksdagsvalg. Trolig kommer Fi også til å stille lister ved lokalvalgene på steder der de har godt fotfeste, skriver Dagens Nyheter.

Fi ble stiftet i april av Gudrun Schyman og andre ledende feminister. Siden den gang har mange forlatt organisasjonen og kritisert den for å være for venstreorientert, skriver nyhetsbyrået AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere