Forkledd som sin døde mor

En 47 år gammel mann gikk i to år rundt, forkledd som sin døde mor, for å kunne heve hennes pensjon.

Serefettin Gencel (47) fra byen Balikesir i Tyrkia er avslørt som verdens mest utspekulerte pensjonist, skriver danske EkstraBladet. Mannen har tjent 450.000 kroner på å kle seg ut, og det har han levd fett på i to år. Nå venter det kanskej en fengselscelle på ham.

Gencel har i fire år levd av å være en småkriminell svindler. Han sto bak væpnede ran, og når det var lite å hente, hadde han sin mors pensjon å falle tilbake på. Det var derfor et sjokk for mannen da han plutselig fant moren død i 2002.

Han mente det var sløsing å la hennes pensjon fra staten stoppe opp, så han sørget for å grave opp kjelleren, og støpe morens lik ned i gulvet..

I klesskapet fant han morens kjole, tykke strømpebukser, kåpen og et skjerf. Når han iførte seg hele utstyret, kunne ingen se forskjell på mor og sønn. Dette gjorde at han hver torsdag i to år kunne vandre til banken og heve morens enkepensjon. Bedrageriet ble først oppdaget da en bankansatt begynte å undre seg over gamlemors grove stemme.

Banken sørget for at det i smug ble tatt bilder av den «gamle damen». Bildene ble overlatt politiet. Konfrontert med dem, tilsto 47-åringen at han hadde utgitt seg for å være sin egen mor.

Saken kan ende med mer enn bøter og tilbakebetaling, morens lik skal nemlig graves opp, under mistanke om rovmord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.