*Nettavisen* Nyheter.

Fornærmede finner innkalte ambassadøren

Finsk UD har innkalt den italienske ambassadøren på teppet etter statsminister Silvio Berlusconis uttalelser om hvordan han forhandlet med president Tarja Halonen.

23.06.05 11:35

Berlusconi fortalte tirsdag at han hadde utsatt Finlands kvinnelige president Tarja Halonen for sin «maskuline sjarm» og «playboy-taktikk», for å sikre at EUs næringsmiddeltilsyn ble lokalisert i italienske Parma, i stedet for i Finland.

Under åpningsseremonien tirsdag klarte den italienske statsministeren både å fornærme det finske kjøkkenet og landets statsoverhode.

- Jeg har vært i Finland og måtte utstå den finske matlagingen, så jeg kan sammenligne, betrodde han EU-pampene i Parma.

Han forklarte også at han hadde tatt i bruk hele sin «maskuline sjarm» for å overtale Finlands president Tarja Halonen om at hennes land ikke burde få ansvaret for næringsmiddeltilsynet.

- Jeg fikk bruk for all min playboy-taktikk, selv om den ikke har vært i bruk på lenge, fortalte Berlusconi.

Den finske regjeringen er forundret over uttalelsene, og har innkalt ambassadør Ugo Gabriele de Mohr til UD i Helsingfors, skriver Aftonbladet.

- Når viktige spørsmål er på spill, er det best å ikke blande inn sex eller playboyer, sier UD-talskvinne Maria Romantschuk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag