*Nettavisen* Nyheter.

Forsiktig kritikk av Israel fra Petersen

Utenriksminister Jan Petersen var forsiktig i sin kritikk av Israel, da han onsdag møtte pressen under sitt besøk i Israel.

17.09.03 14:47

Petersen møtte onsdag Israels utenriksminister Silvan Shalom i Tel Aviv. De to utenriksministrene diskuterte også den fastlåste fredsprosessen, og Israels beslutning om "å fjerne" palestinernes president Yasser Arafat på et tidspunkt og en måte som måtte passe dem.

- Jeg har gitt uttrykk for vår bekymring over den israelske regjerings beslutning om å fjerne palestinernes president fra de palestinske områdene. Denne beslutningen, dersom den blir satt i verk, kan bare bidra til å skade fredsprosessen, sa Petersen til NTB.

Han kommenterte ikke Israels beslutning om blankt å avslå et tilbud om våpenhvile, framsatt av den palestinske ledelsen tirsdag.

- Det er nå viktig at alle parter gjør sitt for å få i stand en våpenhvile så raskt som mulig, slik at man kan gjenoppta forhandlingene om veikartet til fred. Jeg vil oppfordre både Israel og de palestinske selvstyremyndighetene til å følge opp sine forpliktelser, sa Petersen.

Shalom fastholdt under pressekonferansen at Arafat er et "hinder for fred", noe Petersen ikke uten videre ville være med på.

- Jeg har ingen illusjoner om noen av aktørene i dette spillet, men spørsmålet er om dette tjener freden. Det tror jeg ikke at det gjør, sa Petersen.

Senere onsdag skal Petersen møte statsminister Ariel Sharon for samtaler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.