RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsøker å trøste i Phuket

Den norske sjømannspresten Hilde Sirnes holdt tirsdag kveld sitt livs vanskeligste appell da hun holdt minnegudstjeneste i Phuket.

Sjømannspresten er til daglig stasjonert i Bangkok, men har siden søndag oppholdt seg i den katastroferammede feriebyen Phuket, der Sjømannskirken har opprettet base for skandinaver som på ulike vis er berørt av katastrofen.

- Jeg skal forsøke å si noe om redsel, smerte og savn. Samtidig vil jeg si noe om omsorg og fellesskap. Katastrofen har rammet så mange. Hvor mange, vet jeg ikke. Det skal ambassadepersonell forsøke å finne ut av. Vår jobb er å prate med skandinaver som har mistet noen eller som fremdeles leter etter sine. Vi forsøker å trøste. Men det er ikke lett, sier Hilde Sirnes til Fædrelandsvennen.

Sirnes deler den vanskelige jobben i området med tre andre norske prester. Til minnegudstjenesten i går kveld brukte de en plen som gudshus for bønn, omsorg og levende lys for så mange skjebner.

I beredskap
Sjømannskirkene i Bangkok, Singapore, Dubai, Stockholm, Gøteborg og København er i beredskap og hjelper nordmenn som er på vei hjem fra flodbølgekatastrofen.

I tillegg er det satt inn økte ressurser i Phuket. Carl-Ove Fæster og Oddvar Handeland fra sjømannskirken i Singapore slutter seg til sjømannskirkens hjelpearbeid i Thailand. Det er opprettet et pårørendesenter på Phuket International Hospital og Sjømannskirken jobber ut fra dette senteret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere