Gå til sidens hovedinnhold

Forskere: - Klimakampen billigere enn fryktet

Amsterdam (NTB-Reuters): Å stanse den globale oppvarmingen trenger verken bli så dyrt eller vanskelig som mange har fryktet, hevder klimaforskere i en fersk rapport.

Det er forskere fra Nederland og Tyskland som står bak rapporten som står på trykk i tirsdagens utgave av tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Science.

I rapporten blir det påpekt at det investeringene må være høye i begynnelsen, om man skal kunne få bukt med klimaproblemene. Etter en viss tid vil det imidlertid koste langt mindre enn det man tidligere har fryktet, mener forskerne.

- Det blir lettere så snart kloden kommer på rett kjøl, sier Michiel Schäffer, hovedansvarlig for rapporten og ansatt ved Wageningen-universitetet i Nederland.

- På den ene siden er vår rapport dårlig nytt. Vi konkluderer nemlig med at om man bare gjør litt, så kan man like gjerne la være å gjøre noe i det hele tatt. På den annen side kommer vi også med gode nyheter, fordi man vil få mye igjen på et senere tidspunkt om man tar de «smertelige» investeringene med en gang, sier Schäffer.
(©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget